måndag 2 mars 2009

Åtta år idag...

...så länge sedan var det som jag blev mamma, så länge sedan var det som livet började på riktigt för mig.

Mina två små barn har inneburit hela världen för mig. Den dagen jag fick veta att jag skulle få ett litet barn, var den ljuvaste av dagar. Han var inte planerad, han var inte påtänkt, men ack så efterlängtad och så innerligt välkommen.

Den dagen då han lades på min mage var den dagen då jag på riktigt, började leva. Allt som var innan det blev glömt, allt som hände innan är oviktigt och bara en transportsträcka fram till det underbara som komma skulle. Framtiden är en milt rosa gryning. För mig innebär Liten L ren Lycka. Han står som en symbol för livet för mig. Han är en lycka som pirrar i magen och susar i huvudet. Han fick heta Kärlek.

Det vidunderliga Livet gav mig ett barn till, jag hade ynnesten att få ett barn till. Liten B är för mig ren och pur Glädje. Han är en glädje som spritter i kroppen och får blodet att rinna snabbare. Han är en glädje som ger mig glada rynkor kring ögonen och en glädje som skrattmusklerna inte kan motstå. Om jag hade fått döpa honom till Glädje hade jag gjort det.

Ikväll, när du pussar dina barn godnatt, tänk då på vad de betyder för dig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nästan lite tårögd sitter jag här nu Gumman... vilken vacker kärleksförklaring till dina barn!!

Så skönt att det finns fler som faktiskt tänker på det här!! Hur lyckligt lottade vi är!

Massor av varma kramar!!!

Glitter och Marsipan sa...

Hej Kerstin.
Å,vad fint du skriver.Och jag känner igen mej i varje ord.
Barnen är den största gåvan i livet,
dom betyder allt för mej.
Ha en fin vecka
kram kram Anette

Stämningsfullt sa...

Hej!
Det var vackert skrivet :)
Vad vore livet utan våra härliga, underbara barn!
Kram.

annashusidingtuna sa...

Hej!
Visst är barnen det viktigaste som finns för en och jag känner precis som du att det var då man verkligen började att leva.
Jag har facktiskt döpt vår dotter till Glädje fast på hebreiska, Gila heter hon fint va?hihih för det är ju precis det hon är!!!
Kram Anna

PÄRLOR av SKROT sa...

hej!!men va fint du skriver vilken kärleksförklaring till dina barn,men visst är det så åren innan man blev mamma dom räknas liksom inte,själv har jag haft lyckan att få bli mamma 3ggr och barnen är det absolut bästa i hela livet.

Kramar från Sussie

Malin - I min trädgård sa...

Mmm... jag kan inte mer än att hålla med. Jag tänker varje dag på hur mycket jg älskar Plutten och hur fantastiskt livet har blivit sedan han kom till oss. Jättefint skrivet Kerstin :).

Stor kram M