fredag 24 april 2009

Älskad idag...

...hatad imorgon?

Idag är jag definitivt älskad. Stum av häpnad öppnar jag tidningen och möts ett av fraser som:

"Det är dags för en Lex Kerstin. Denna modiga sjuksköterska som på ett sakligt sätt beskrev i FT hur det egentligen står till på sjukhuset."

"Det är fantastiskt att Falköping begåvats med sjuksköterskor som Kerstin Lundgren. Det krävs mod att göra som hon gjorde."

För att inte tala om alla klappar på axeln jag fått av er som läser detta, just här och nu.

Kanske tycker människor därute i den stora världen att detta är en storm i ett vattenglas, ett meningslöst litet krig. Men medborgarna i vår lilla stad har sannerligen ställt upp mangrant bakom mig med en massiv här, i detta veckogamla krig som egentligen tog sin början en kall natt i januari då en människa drog sitt sista andetag på ett sjukhusgolv.Jag tackar och bockar mitt allra, allra ödmjukaste och solar mig i glansen av all er kärlek och uppmuntran. Imorgon kommer jag att vara hatad mer än någonsin, av Herr Flaskbotten och Dr. Makt & Kapital.

Måtte de darra i sina Hästens-sängar inatt.

4 kommentarer:

Må Gott sa...

Hello bäjb!

Tycker inte att det är ett storm i ett vattenglas eller ett litet krig. Det är stort och viktigt! Klart du inte direkt kommer bli direkt hyllad offentligt av flaskbotten och herr kapital, men innerst inne är de nog glada för att någon uppmärksammar problemet. Nästa gång kan det ju faktiskt vara deras tur.

Om du är förälskad i den brädan kanske du blir upp över öronen i en likadan som är sketlång! :-D Men jag har planer på att såga upp den och göra något säljbart... Vi får väl se vad som händer och fötter.

Må godis du modiga och värdefulla!
Kram Anette

Forma om sa...

Du skriver väldigt bra! Och det är väl när man slutar se världen som en sammansättning av de minsta beståndsdelarna som saker kan gå riktigt illa. Det är ju var och en av oss som utgör familjen, samhället, landet och världen :)

Och det där hjärtat var så fint. Har du gjort? Eller köpt? Säljer i din butik? Jag vill ha ett sånt här hemma.

Kramar och tack för din gratulation :)

Duracellmamman sa...

Oj, oj, oj... här har jag missat MASSOR. Jag tycker du ska vara STOLT Gumman för att du sa ifrån! Super stolt, du gjorde det som man ska göra, så så få vågar!! Be proud!! Jag är det då över att känna dig är ute i bloggosfären!!

Men så kul med en egen webb-butik!!! Super kul!!! Maila mig gärna om du vill ha tips med utvecklandet av den, jag hjälper jätte gärna till. Nu har jag ju dessutom helt bara sår där massor av tid över per dygn. Lite konstigt känns det efter att i två månader jobbat dygnet runt :-)

Trevlig helg!

Varma kramar!

Stina sa...

Det är klart att du ska ha uppmuntran för din modiga insatts.

Modiga människor finns det inte så många av. Därför ska du ha din uppmuntran.:-) Kramis