söndag 26 april 2009

Rekommenderar starkt...

...en titt på sidan 20 i Aftonbladet idag.Där kan du läsa om hur Reiner Carlsson, när han drog sitt sista andetag på ett sjukhusgolv i januari startade en tsunami. Den märktes inte så mycket då, hans hjärta stannade och skulle aldrig mera slå. Men under ytan växte sig vågorna starka och när de nu slår upp mot land med en förödande kraft står Herr Flaskbotten, Dr. Pengar och Piff & Puff där i badbyxorna och hinner inte ens få med sig handduken innan det är försent.

Den här flodvågen skall skövla och förstöra, men inte oskyldiga människoliv, utan förtroenden uppbyggda på lögner.

På vårt sjukhus ligger människor fyllda av tillit, de litar på att de är trygga i Sveriges händer, de har arbetat och betalat för det hela sina liv.

Någon har inte gjort sig förtjänt av den tilliten, någon försöker dölja något.
Reiners son Bo säger i tidningen (FT) att den dagen hans pappa dog, då jag ringt honom tidigt på morgonen med dödsbudet, samma dag har en "hjärtläkare" ringt till Bo och berättat att personalen hittat Reiner vid frukostbordet, hängandes med huvudet. Tacka fan för det, då hade han varit död i två timmar. Så vem ska vi tro på? Vem ska få tilliten?

Sjuksköterskan som ringer Bo 07.30 med en detaljerad beskrivning av pappans sista stund i livet, eller doktorn som menar på att dagpersonalen satt upp en död man i rullstolen och rullat ut honom till frukosten varpå de upptäckt att han tycks något frånvarande?

Alternativet är ju att doktorn inte läst Reiners journal, och fått i uppgift att mörka någonting. Märkligt är även det faktum att "hjärtläkaren" tycks ha utfört en akut obduktion eftersom han redan då, samma dag, kunde ge sonen Bo information om dödsorsaken.

Det är något som luktar illa här.

Men du ska se Bo, tsunamin som din pappa startade då hans hjärta slog sitt sista slag, ska rensa upp och skölja bort skiten på den strand som de ansvarigas arena utgör, där som det luktar som allra värst.

7 kommentarer:

Må Gott sa...

Vet du, när jag läste din senaste kommentar hos mig så skrattade jag så jag höll på å trilla av stolen!
Den första millisekundsnabba tanken var "VA??? RÖKER hon??? Hon e ju för tusan sjuksyrra!!!" Sen ramlade pengen ner! :-D Vågar man visa den lååånga brädan framöver månntro? ;-)

Jag har inte dagens aftonbladet - attans! Får se om jag kan komma över den. Du måste berätta om reaktionerna efter artikeln!

Du vet att vi är många som står bakom dig!!!

Ha en riktigt go dag!
Kram Anette

carina sa...

Vad bra att det rörs om i grytorna.
Måtte allt komma upp till ytan.
Du är en eldsjäl, Kerstin
Kramar/Carina

Sara Mårtensson sa...

Jag är så imponerad av dig Kerstin! Det du gör är otroligt och jag hoppas på en Lex-Kerstin i framtiden.
Ligger inte artikeln ute på nättidningen? Har inte dagens Aftonblad..
Jag har en Nikon D60 :-) Vad glad jag blir att du gillar mina bilder!!
Ha nu en fin vecka!
Kram Sara
Ps. Nu ska jag tävla!!

Vit som snö sa...

Tack för titten hos mej! Jag har inte varit inne här förr heller, jättekul! Vet du att den här artikeln var i stor diskussion vid vår middag idag! Jag håller med dej till 200 %.
Kram Cilla

Anonym sa...

starkt inlägg.
du skriver nästan i poesi, schysst! gillar din blogg och kommer gärna tillbaka! ha en fortsatt mysig söndag,
kram

Marie sa...

Vet du, jag har faktiskt läst den artikeln idag och blev så himla upprörd. Det verkar ju inte klokt att det inte finns läkare på ett sjukhus!!!!!!!!!
Bor ju inte så jättelångt ifrån dig (jag bor i Hjo) och läste senast häromdagen i SLA att i och med ambulansindragningarna fick bl.a vi här i Hjo vänta extra länge på ambulans nuförtiden. Hur fasiken kan man spara på sånt som kan rädda livet på människor, verkligen helt sjukt!!!!!!!!!!

Kram Marie (som ska tävla hos dig nu)

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hallå där!

Roligt att du hittade in till mig :)
Har kikat runt på din blogg, du verkar väldigt duktig på att skriva. Kul att läsa dina inlägg..

Klart jag vill vara med och tävla :)

Hoppas verkligen att du vill besöka mig igen, jag länkar till dig så jag hittar hit igen :)

Ha en bra måndag//Kram Maria